ΟΜΟΛΟΓΑ 25-5-99
ΟΜΟΛΟΓΑ 25-5-99
Μήπως η απότομη άνοδος του χρηματιστηρίου δεν είναι επιτυχία δική μας αλλά είναι κατευθυνόμενη και καθ’όλα ελεγχόμενη.?

Οι φίλοι μας οι ξένοι, έχουν αγοράσει το χρηματιστήριο από παλιά, λίγο- λίγο, με πολύ λίγα χρήματα, τότε που δεν ακούγονταν και το έχουν στα χαρτοφυλάκιά τους.

Αυτή την εποχή, αρέσκονται στο day trade και τους ευνοεί η γενικότερη αστάθεια σε τέτοιο βαθμό που αν κάποιος είναι καχύποπτος, θα έλεγε ότι έχουν κάποια σχέση τα ξένα μεγάλα χαρτοφυλάκια, με τους πολέμους και τις διάφορες αποφάσεις που ανακοινώνονται κάθε τόσο επιρεάζοντας την ελληνική ή την παγκόσμια οικονομία και ευνοούν το day trade και γενικά τις πολύ βραχυχρόνιες αγοροπωλησίες μετοχών στις οποίες επιτυχαίνουν αυτοί που έχουν πληροφορίες από μέσα.
Αυτό που κατά το παρελθόν έλεγαν, ήλθα οι ξένοι ή έφυγαν οι ξένοι, ήταν υποκειμενικό μια και ουσιαστικά οι ξένοι δεν έφυγαν ποτέ από το Ελληνικό χρηματιστήριο, αυτό σε συνδυασμό με τα γελοία στημένα ανεβοκατεβάσματα του χρηματιστηρίου ήταν απλώς το καμπανάκι για να τρέξουμε σαν πρόβατα στην στάνη.
Η περιβόητη παγκοσμιοποίηση δεν είναι απαραίτητα καλή, όλες αυτές οι υποτιθέμενες ανεπτυγμένες οικονομίες είναι ουσιαστικά πολύ υπερτιμημένες και αν έχουν ανάγκη μια παγκόσμια οικονομική κρίση για να διορθώσουν σε λογικά επίπεδα θα χάνανε το πλεονέκτημα της διαφοράς που έχουν από εμάς, η οποία σε ένα μεγάλο βαθμό είναι πλασματική, λόγο της υπερτίμησης της αγοράς τους.
Παράλληλα όμως αγοράζουν και τα ελληνικά ομόλογα με ουσιαστικά πολύ μικρές αποδόσεις, με αποτέλεσμα όλα τα μεγάλα ελληνικά χαρτοφυλάκια ,δημόσιοι οργανισμοί και θεσμικοί να βγαίνουν από τα ομόλογα που είναι μια σταθερή αποτίμηση της αξίας των χρημάτων τους, παγκοσμίως. Με αποτέλεσμα τα ελληνικά χαρτοφυλάκια να ρίχνουν τα χρήματα τους στο πηγάδι που λέγετε χρηματιστήριο το οποίο είναι ήδη υπερτιμημένο και μάλιστα με δάνεια και χειραγώγηση, (οι τιμές έχουν σηκωθεί με δάνεια τόσο εμάς που αγοράζουμε, όσο και των εταιρειών που πουλάνε), των τιμών προς τα επάνω με αποτέλεσμα τα χρήματα μας δεν έχουν καμιά αξία όταν αποτιμώνται με μετοχές και το μόνο που καταφέρνουμε είναι να κάνουμε υπεραξίες στα ξένα χαρτοφυλάκια που έχουν τα μεγάλα πακέτα των μετοχών και μάλιστα σε ιδιαίτερα χαμηλές τιμές.

Οι ξένοι δεν είναι κοροίδα που μπαίνουν στις χαμηλές αποδόσεις των ομολόγων και είναι κάθε άλλο από πλεονέκτημα όπως μας το εμφανίζουν, ούτε φοβούνται το υπερτιμημένο μας χρηματιστήριο (που οι ίδιοι υπερτίμησαν). Θέλουν να βάλουν καλά στο χέρι την δραχμή κατά συνέπεια την ελληνική οικονομία, έχοντας αγοράσει τα ομόλογα που είναι η βάση της οικονομίας , γιατί στο χρηματιστήριο μας παίζουν μονότερμα όποτε θέλουν με αποτέλεσμα στο μέλλον θα χορεύουμε ανάλογα με τα κέφια τους.
Με λίγα λόγια τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά και πραγματικά υγιή αν αγοράζαμε εμείς τα δικά μας ομόλογα και αν δεν είχαν ήδη, στο χρηματιστήριο, οι ξένοι μεγάλες θέσεις.

---------------------------------------------------------------------------

Δεν φτάνει να βλέπουμε το πρόβλημα και να το αποφεύγουμε μόνο εμείς, αν δεν φωνάξουμε, αν δεν δούμε με ειλικρίνεια τι συμβαίνει γύρω μας, αν δεν δώσουμε μια υγιή λύση σήμερα, αύριο όταν το πρόβλημα θα υπάρχει, θα αφορά όλους μας. Και όσους δεν συμμετείχαν στην δημιουργία του.

Με φιλικούς χαιρετισμούς
Παύλος Κριαράς
*Υ.Γ. Πιθανόν σε μια σοβαρή παγκόσμια κρίση, να είναι καλύτερα να έχει κάποιος λίγα χρήματα επενδύσει σε ασιατικές χώρες όπως η Ινδονησία ή ανατολικές χώρες όπως η Ρουμανία , οι οποίες είναι στον πάτο τώρα και δεν έχουν πολλά να πάθουν από μια ενδεχόμενη πτώση των υπερτιμημένων χωρών.Προηγούμενη σελίδα | Κεντρική σελίδα | κατάλογος

 

Σχολίασε το θέμα αυτο ή διαβασε τις απόψεις άλλων επισκεπτών του site.
www.00357.com