Σχετικά με την χρηματιστηριακή αισιοδοξία που διαχέετε από όλα τα MME και την ολυμπιάδα
Σχετικά με την χρηματιστηριακή αισιοδοξία που διαχέετε από όλα τα μέσα μαζικής ενημέρωσης και την ολοκλήρωση της ολυμπιάδας.

Δεν καταλαβαίνω γιατί αυτή η αισιοδοξία.

Δεν έχει αλλάξει τίποτα τόσους μήνες που πέφτει το χρηματιστήριο.
Για την Ολυμπιάδα έχουμε 15-9-00 και δεν έχει γίνει απολύτως τίποτα.!!!
Όλα τα προβλήματα αποκρούονται με προσωπικές δεσμεύσεις οι οποίες αν τις σκεφτεί κανείς δεν είναι εύκολα εφαρμόσιμες. Όσοι γνωρίζουν τα τεχνικά θέματα λένε ότι δεν είναι πλέον εφαρμόσιμο να γίνουν τα έργα αν το δει κάποιος το θέμα τεχνικά και συνολικά. Π.χ. για να υλοποιηθούν εσπευσμένα τα έργα έπρεπε οι δρόμοι να είναι έτοιμοι και ανταυτού οι εργασίες πάνω σ’αυτούς θα δυσχεραίνει ακόμα περισσότερο την πορεία των έργων. Δεν έχουν βγει επίσης οι χρήσεις γης. Δηλαδή αν θέλει ένας επιχειρηματίας να φτιάξει ένα ξενοδοχείο για την ολυμπιάδα πρακτικά δεν μπορεί είναι και αυτός φρεναρισμένος, (αν και δεν νομίζω ότι κάποιος θα ενδιαφερόταν να φτιάξει ξενοδοχείο για την ολυμπιάδα). Σας θυμίζω ότι η πρόβλεψη για την υλοποίηση της είναι 90.000 κλίνες και την προηγούμενη φορά άναψε το πορτοκαλή γιατί δεν υπήρχαν τουλάχιστον 25.000 κλίνες σε έργα έστω σαν μίνιμουμ. Τι άλλαξε από τότε, με τις δεσμεύσεις δεν γίνονται τα έργα.

Στα οικονομικά η κατάσταση επιδεινώνετε όχι μόνο στο εσωτερικό που από 2.7 πληθωρισμό κλείσαμε στο 3. Αλλά και στο εξωτερικό. Αυτό είναι σημαντικό γιατί πλέον αρχίζει να έχει αλυσιδωτά προβλήματα και η Ευρώπη που δεν είχε την ενός έτους πτώση, που είχαμε εμείς. Αν είναι η σειρά της να αρχίσει μια μακρόχρονη πορεία διόρθωσης , είναι λογικό να μεταφερθεί πολλαπλάσια σε εμάς. Επιτέλους όταν συγκρινόμαστε με τους ξένους δεν πρέπει να καλλιεργούμε την άποψη ότι εκεί το έχουμε δεμένο ότι θα συνεχίσουν την ανοδική τους πορεία και εφημερία με τον ίδιο ρυθμό. Σας θυμίζω την Υπερδύναμη Ιαπωνία μετά την Ρωσία κτλ

Οι επενδυτές που αυτές τις μέρες ανεβοκατεβάζουν τον δείκτη αλόγιστα είναι εμφανές ότι θέλουν να κερδίσουν. Άρα εμείς πρέπει να χάσουμε. Αυτό μπορεί να γίνει με τον εξής τρόπο να σηκώσουν το χρηματιστήριο και να καλλιεργήσουν μέσω εσάς ένα κλίμα ευτυχίας ώστε να μας ξαναπουλήσουν τις μετοχές σε ψηλότερες τιμές. Αν ήταν επενδυτές θα έμπαιναν αργά και στο βάθος χρόνου θα έπαιρναν τις μετοχές που θέλουν όλες σε χαμηλή τιμή. Αυτό έχει και το νόημα του να επενδύσουν και όχι να κερδοσκοπήσουν. Δηλαδή θα αυξάνανε το τζίρο χωρίς να ανεβάζανε τις τιμές. Όλο το πρόβλημα ήταν να φτιάξουμε τους νόμους ώστε να απαγορεύσουμε στους δικούς μας να κάνουν παιχνίδια με τις μετοχές ώστε με τις ευλογίες μας να κάνουν οι ξένοι, που σημειωτέον τα κέρδη τους δεν ξέρουμε που τελικά θα τα πάνε.?.
Τα πράγματα αυτά είναι ξεκάθαρα. Γιατί δεν μας τα λετε με το όνομά τους, αλλά παίζεται το παιχνίδι τους.???

10-10-00
-Έφυγε η Γιάννα Δασκαλάκη της επιτροπής για μια εβδομάδα , για να βρεθεί λύση στο θέμα της ολυμπιάδας.

+Την Παρασκευή δίνουν το νομοσχέδιο για υπογραφή.

-Τον Νοέμβριο επανεξεταζόμαστε για το θέμα από την ΔΟΕ.

+Το θέμα Μιλόσεβιτς δείχνει να κλείνει και κλίμα αισιοδοξίας και ομόνοιας επικρατεί, επιπλέον οι ξένοι θέλουν να δημιουργήσουν κλίμα αισιοδοξίας στην περιοχή για την απαλλαγή από τον Μιλόσεβιτς.

-Μπήκε ο cosmote , forthnet και περιμένουν πολλές αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου να γίνουν για να απορροφήσουν ρευστότητα από την ήδη χαμηλή. Άρα προς τα επάνω υπάρχει οροφή, όσο το βλέπουν να σηκώνετε θα τραβάνε την ρευστότητα.

-Ο κόσμος είναι πλέον σκεπτικός με το να βλέπει να σηκώνονται λίγο μερικά χαρτάκια τα άλλα να πέφτουν. Παραδοσιακά δεν συμπαθεί τα βαριά χαρτιά. Είναι και οι σίγουροι επενδυτικοί λογαριασμοί που εμφανίζονται ελκυστικοί.

-Τα παράγωγα έχουν τραβήξει μεγάλο μέρος της ρευστότητας.

-Αν σηκωθεί εκκρεμούν οι αναδιαρθρώσεις των αμοιβαίων που θα το κατεβάσουν.

-Η έκθεση της Morgan για 3.600 μον. Και τοποθέτηση τέλος έτους.

+Την Πέμπτη θα βγάλει σημαντικές ανακοινώσεις η eurobank. Μάλλον winbanking

-Tον Οκτώβριο δείχνει να έχουμε την μεγαλύτερη αύξηση του πληθωρισμού.

-Το ευρώ συνεχίζει κάτω. Το δολάριο & Γιεν πάνω. Πετρέλαιο σταθερό.

-Οι τελευταίες εκθέσεις λένε ότι μέχρι τέλος έτους από 4.000 μον. Θα πάρουμε μόνο 7% και άλλοι λένε +10%. Για 2 - 3 μήνες. Δεν υπάρχουν μεγάλα περιθώρια για άνοδο. Συγκρατημένη αισιοδοξία με προσδοκία την μείωση των επιτοκίων και την είσοδο των ξένων. (Βλακείες δηλαδή)

-Τα προβλήματα στην Μ.Ανατολή πιθανόν να επηρεάσουν τις τιμές πετρελαίου προς τα επάνω ή να υπάρξει ανησυχία προς αυτή την κατεύθυνση.

Προηγούμενη σελίδα | Κεντρική σελίδα | κατάλογος

 

Σχολίασε το θέμα αυτο ή διαβασε τις απόψεις άλλων επισκεπτών του site.
www.00357.com