Προς τα ΜΜΕ Εκπομπές.: Χρηματιστηρίου Ημ.3-10-2000
Προς τα ΜΜΕ Εκπομπές.: Χρηματιστηρίου Ημ.3-10-2000

Είμαι ένας ακροατής σας και μετά τις ευχαριστίες μου για την εκπομπή σας θέλω να κάνω μερικές παρατηρήσεις.

Θέλουμε ξεκάθαρα να μας πείτε για τις ανακοινώσεις των ξένων που πρόσφατα έβαλαν σημαία όλα τα ΜΜΕ. Ότι θα πάει το χρηματιστήριο 25% πιο πάνω, μέχρι και που μας παρακινούσαν να προλάβουμε την κούρσα της ανόδου. Οι ίδιοι που έβγαλαν τις εκθέσεις....
Θέλουμε να τους ρωτήσετε ποιες τιμές έλαβαν υπόψιν τους για να βγάλουν τις εκθέσεις αυτές , μια και ήταν στο μετέχνιο που από 3.400 πήγαμε στο 4.300 και είναι πολύ σημαντικό να το ξεκαθαρίσετε αυτό και αν μας το ανακοινώσετε. Αυτός είναι ο ρόλος των ΜΜΕ.!
(Και βέβαια η άνοδος συνοδευόμενη με τις εκθέσεις έχει δείξει μια εικόνα πολύ άσχημη. Οι ξένοι έβγαλαν τις εκθέσεις , οι ξένοι ανέβασαν την αγορά απότομα 30% πάνω. Και από πάνω μας είπαν ότι θα δώσουν τις μετοχές στα άλλα αμοιβαία με πακέτα για να μην υπάρχει πτώση στην ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΗ , ΑΓΝΩΣΤΟ ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΜΕ ΠΟΙΟ ΒΑΘΜΟ, ΜΕΤΑΒΑΣΗ ΜΑΣ ΣΤΙΣ ΩΡΙΜΕΣ & ΑΝΕΠΤΥΓΜΕΝΕΣ ΑΓΟΡΕΣ.
Όλα αυτά ακούγονται γελοία και δείχνει να μας θεωρούν πολύ χαμηλού επιπέδου γενικά αν λάβει κανείς τα αποτελέσματα της χρήσης αυτής της καραμέλας μέχρι τώρα...
Όμως αν μας ξεκαθαρίσετε αυτά τα ερωτηματικά, με απλά λόγια και καθαρές κουβέντες θα αντιστραφεί η άποψη που μέχρι τώρα μας έχει διαμορφωθεί.:
Δηλαδή ότι μας φωνάζετε να αγοράσουμε τις μετοχές , σαν μακροχρόνιοι επενδυτές, τις οποίες θα μας πουλήσουν αυτοί που τις αγόρασαν τρεις εβδομάδες πριν από εμάς...)

Ένα ακόμα πράγμα που πρέπει να ξεκαθαρίσει , είναι το θέμα της αναβάθμισης που το αναμασάμε εδώ και δεκάδες μήνες, για να μην αναφερθώ ιστορικά στις προηγούμενες ανακοινώσεις σας ότι σε δυο μήνες η αναβάθμιση, σε τρεις μήνες η αναβάθμιση.!, πριν το κλείδωμα της ΟΝΕ η αναβάθμιση.! κτλ.: Θέλουμε εδώ να μας πείτε ποιοι σας έστελναν τα νέα αυτά που μας ανακοινώνατε και τώρα αποδεικνύονται ψεύτες.?.
Γιατί δεν αναφέρεστε στο θέμα αυτό καθαρά....
Εμείς πάντως δεν το έχουμε ξεχάσει και περιμένουμε ΚΑΙ από το χρηματιστήριο ανακοινώσεις για τα θέματα αυτά της ενημέρωσης που μας οδήγησαν να χάσουμε τα χρήματα μας το προηγούμενο διάστημα.! Να κάνετε μια αναφορά στο τι λέγατε τις περιόδους αισιοδοξίας. Ποιοι σας ενημέρωναν τότε.? Μήπως είναι οι ίδιοι που σας ενημερώνουν τώρα...
Γιατί το ΧΑΑ (Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών) δεν λέει και δεν κάνει τίποτα για την ενημέρωση που μας γίνετε.? (Αφού όπως όλοι ξέρουμε το χρηματιστήριο είναι θέμα ψυχολογίας την οποία διαμορφώνουν τα ΜΜΕ.!. Ποιοι ενημερώνουν τα ΜΜΕ.?. Τι από αυτά που επηρέασαν σοβαρά , καθολικά την αγορά, όπως το πολυμασημένο θέμα της αναβάθμισης και άλλα πολλά τα οποία δεν τα έφερναν στο προσκήνιο οι εταιρείες, ούτε τις τότε εκθέσεις των ξένων έγραφαν οι επιχειρηματίες....)
Αλλά όλη η ενασχόληση του ΧΑΑ είναι να βάλει εκ των υστέρων πρόστιμα στους επιχειρηματίες και Έλληνες κερδοσκόπους που πούλησαν τις μετοχές τους. Να περιορίσουμε αυτούς από τις αγοροπωλησίες και οι επενδυτές να μπορούν να πάρουν δάνειο για να αγοράσουν μετοχές....
(Όλες οι τιμωρίες πέφτουν στις Ελληνικές κερδοσκοπικές κινήσεις και καμία αναφορά στις ξένες κερδοσκοπικές κινήσεις που κάποτε ανέβαζε και κατέβαζε καθολικά την χρηματιστηριακή αγορά και τώρα την ανεβοκατεβάζει επιλεκτικά.
Κανείς άλλος δεν έχει το δικαίωμα να αγοράζει από την μια χρηματιστηριακή κα την ίδια στιγμή να τα πουλάει από την άλλη... Το ξέρει αυτό ο κόσμος.?.
Έχει προβληματιστεί στο που αποσκοπεί αυτό...
Δηλαδή εμείς να μην μπορούμε να κρύψουμε τις κινήσεις μας , ενώ να προστατεύουμε μόνο το εχέμυθο των ξένων.???... Περιμένουμε λοιπόν από εσάς να κινήσετε το θέμα προς αυτήν την κατεύθυνση.
Αγοράζουν με τυμπανοκρουσίες, φεύγουν αθόρυβα. Βγάζουν ένα κακό νέο ή μας αυξάνουν π.χ. το πετρέλαιο , κερδοσκοπικά , με χρήματα που βγάλανε από εμάς , ώστε να βγάλει κακά αποτελέσματα η οικονομία μας και να ξαναμπούν χαμηλά όταν αποφασίσουν να ελαττώσουν τις πιέσεις που οι ίδιοι ασκούν.
ΚΑΙ ΠΑΜΕ Σ’ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΝΑ ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΟΥΜΕ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ.
Συμβάλουμε όλοι στο ξεπούλημα της χώρας μας στους ξένους. Και μάλιστα το θλιβερό και γελοίο μαζί είναι ότι συμβάλουμε ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ και στο να μας καθορίζουν τα μικρό και μακρο οικονομικά καθώς και τις θεσμικές αλλαγές και κατ’επέκταση χρησιμοποιώντας αυτά σαν μοχλό να μπορούν να περνάνε οτιδήποτε και να διαμορφώνουν την άποψη μας σε οποιοδήποτε θέμα που αφορά την χώρα παραδίδοντας έτσι ουσιαστικά τα ηνία και μόνο για τους τύπους έχουμε κυβέρνηση και κράτος, τα οποία ουσιαστικά θα υπάρχουν μόνο για να μας περιορίζουν και θα μας δυναστεύουν...
Μήπως πρέπει να κάνετε κάτι τώρα πριν είναι πολύ αργά και χάσετε ακόμα και εσείς την δύναμη σας.?

Με άλλο τρόπο αν προσπαθούσαν να τα περάσουν αυτά τα πράγματα , όσα χρήματα και να μας έδιναν δεν θα δεχόμαστε να πουληθούμε.
ΚΑΙ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ. ΚΑΙ ΞΕΠΟΥΛΙΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΔΙΝΟΥΜΕ ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ Σ’ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΓΔΥΝΟΥΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ.
ΝΤΡΟΠΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ.
Αλλά μεγάλο μέρος της ευθύνης φέρουν τα ΜΜΕ. Τα οποία μας λένε αυτά που τους λένε να πουν και αφήνουν να περνάνε απαρατήρητα τα , πολύ σοβαρά θέματα στο επίπεδο αυτών που σας προανέφερα και δεν είναι τα μόνα που δείχνουν την άσχημη κατάσταση στην οποία μπαίνουμε...
Υπάρχει ένα ακόμα θέμα που έχω να πω σ’αυτούς που έχουν την δύναμη να κάνουν κάτι και δεν το κάνουν κοιτώντας το προσωπικό όφελος.
Καλύτερα να είσαι απλό μέλος, οποιασδήποτε θέσης, μιας πολιτισμένης και δίκαιης χώρας , παρά να είσαι βασιλιάς των Ζουλού.
Θέλετε να πάμε μερικά χρόνια πίσω.? Θέλετε να παιδιά μας να μεγαλώσουν στην πνευματική και οικονομική φτώχια που μεγάλωσαν οι γονείς μας.?
Μην σας ξεγελάνε οι ξένοι δεν θέλουν να κάνουν εμάς πλούσιους και να αμβλύνουν τα προβλήματα και τις ανισότητες μας.
Αντιθέτως θέλουν να μας κάνουν φτωχούς και κατά συνέπεια ανίσχυρους...

Μην περιμένετε να δείτε στην πράξη τα αποτελέσματα της παρούσας κατάστασης. Απλά σκεφτείτε που οδηγεί. Όλους μας. Ακόμα και αυτούς που κοντόφθαλμα συμβάλουν στα τεκταινόμενα...
Προηγούμενη σελίδα | Κεντρική σελίδα | κατάλογος

 

Σχολίασε το θέμα αυτο ή διαβασε τις απόψεις άλλων επισκεπτών του site.
www.00357.com