Είναι εμφανέστατη πλέον η χειραγώγηση της αγοράς.
Είναι εμφανέστατη πλέον η χειραγώγηση της αγοράς την οποία παρακολουθώ εδώ και μήνες.
(Η οποία και γίνετε εντονότερη και πιο απροκάλυπτη την τελευταία εβδομάδα λήξης των παραγώγων.)

Συγκεκριμένα:
Αν βάλεις σε ένα πρόγραμμα παρακολούθησης του Χ.Α.Α. ένα παράθυρο τις μετοχές του F20 και σε ένα άλλο με τις μετοχές του F40 , (Μόνο τις στήλες Όνομα μετοχής, Τεμ.προς Αγορά, Τεμ.προς Πώληση). Αν επί πλέον βάλεις τρία παράθυρα με γραφήματα όπου θα βλέπεις την πορεία και την τάση των δεικτών Γ.Δ. , F20 , F40.
Είναι εύκολο να δεις πώς γίνετε η χειραγώγηση.

Πως χειραγωγείτε η αγορά.?
Η χειραγώγηση γίνετε βασικά στους δείκτες και μεταδίδετε όπως είναι φυσικό στην υπόλοιπη αγορά.
Συγκεκριμένα παρακολουθώντας αυτά τα δεδομένα, με παράλληλη παρακολούθηση της γενικής ψυχολογίας είδα τα εξής.:
Η χειραγώγηση ξεκινά από τον F20. Ο οποίος όταν έχει αφεθεί η αγορά ελεύθερη προς την τάση που της έχουν δώσει βλέπεις ποσότητες 30, 10000, 500, 1000, 1500 κτλ. Δηλαδή 2, 3, 4 ψηφίων και στρογγυλεμένες τιμές που συνήθως αγοράζει και πουλά ο κόσμος. Όταν όμως ξεκινά η χειραγώγηση προς κάποια κατεύθυνση γεμίζουν αντίστοιχα ομοιόμορφα οι ποσότητες των αγοραστών ή των πωλητών αντίστοιχα, με τριψήφιο νούμερα και μάλιστα σπάνια στρογγυλεμένα π.χ. 220, 310, 260, 120, 540, 400 κτλ
Η χειραγώγηση φαίνεται εντονότερα τις μέρες των αλλεπάλληλων πτώσεων όπου σπρώχνει την αγορά, την αφήνει λίγο να δει πόσο πολύ θα επανέλθει. Η γυρνάει αντίθετα με αντίθετες εντολές, για να κλείσει ουσιαστικά τις θέσεις που άνοιξε. Ακόμα απροκάλυπτα αισθητή κάνει την παρουσία της πολλές φορές τα τελευταία λεπτά, όπου αυτοί που κατευθύνουν την αγορά, εντείνουν την πίεση τα τελευταία λεπτά προς την κατεύθυνση που την πιέζανε όλη την μέρα ,πάντα στον F20, ενώ στον F40 που αποτελείτε από περισσότερες μετοχές και για διάφορους λόγους είναι δυσκολότερη η χειραγώγηση , σταματάει να ακολουθεί την ίδια πορεία και ακολουθεί διαφορετική, λόγο της προσδοκίας ανάκαμψης π.χ. από τους πραγματικούς επενδυτές.
Καλό είναι να ξέρουμε εδώ ότι ο F20 αποτελείτε από μόλις 20 μετοχές εκ των οποίων είναι στις υψηλότερες θέσεις τράπεζες, οι οποίες είναι και οι ίδιοι μεγάλοι θεσμικοί επενδυτές και μεγάλοι παίκτες του Χ.Α.Α.. Είναι οι ίδιες τράπεζες που με τα πανωτόκια την εποχή των υψηλών επιτοκίων οδήγησαν σε χρεοκοπία πολλές επιχειρήσεις και τώρα που περάσαμε στην πολιτική των χαμηλών επιτοκίων ίσως εκτελούν παράνομες δραστηριότητες χειραγώγησης του ΧΑΑ για την μεγιστοποίηση του κέρδους τους.

Ο δείκτης F20 είναι ένα τρανό δείγμα της ψεύτικης εικόνα της αγοράς από τους δείκτες οι οποίοι δεν ανταποκρίνονται σ’ αυτό το οποίο πρεσβεύουν και η βαρύτητα των μετοχών σε αυτούς, από τους οποίους ξεκινά η χειραγώγηση του χρηματιστηρίου και κυρίως του F20, που ενώ τους βλέπουν όλοι σαν μπούσουλα για τις κινήσεις τους, δεν ανταποκρίνονται με διαφάνεια στην πραγματική εικόνα της αγοράς.

Τα δυο βασικά πράγματα που κοιτάζει ο κόσμος. Είναι τον τζίρο και τον γενικό δείκτη.
Στον μεν τζίρο εμφανίζουν το συνολικό τζίρο των 400 μετοχών, στον υποτιθέμενο γενικό δείκτη εμφανίζουν την κίνηση 60 συγκεκριμένων μετοχών. Οι οποίες αξίζει να σημειωθεί ότι είναι οι ίδιες που συμμετέχουν και στους επιμέρους δείκτες F20 και F40.
Και ασφαλώς εδώ η απάτη έχει και επί μέρους διαστάσεις , όπως ποιος αναπροσαρμόζεις τους δείκτες αυτούς, με ποια πραγματικά κριτήρια, ποια τα οφέλη ή οι ζημιές για τις εταιρείες που μπαίνουν ή βγαίνουν από κάποιο δείκτη κ.τ.λ.

Αν τώρα θέλει κάποιος να βρει ποιος χειραγωγεί την αγορά είναι πολύ εύκολο.
Παρακολουθώντας την συγκεκριμένη συμπεριφορά του F20 και βλέποντας πως αυτός επηρεάζει την υπόλοιπη χρηματαγορά, έχοντας γνώση της ψυχολογίας που έχει την συγκεκριμένη περίοδο ο κόσμος, αν δει εκείνη την στιγμή ποιος βάζει τις συγκεκριμένες εντολές στο σύστημα (που δεν είναι απαραίτητο να γίνουν και πράξεις, αφού η παρουσία τους εκεί είναι για να διαμορφώσουν την τάση), έχει την ταυτότητα αυτών που χειραγωγούν την αγορά.

Ευθύνες της κεφαλαιαγοράς.?
Και βέβαια αυτός ο κάποιος θα έπρεπε να είναι η κεφαλαιαγορά, που σε αυτές τις περιόδους της έντονης χειραγώγησης της αγοράς και της ευκολότερης εντόπισης με πολλούς περισσότερους τρόπους από αυτόν που αναφέρω τώρα. Αντί αυτού, έρχεται να μας πει τώρα ότι κοιτάζει και επιβάλει πρόστιμα για κάτι που έγινε πριν ένα χρόνο και επιβάλει πρόστιμα σε περιστατικά μαχητά και αμφί, σε συγκεκριμένες επιχειρήσεις για λόγους εντυπωσιασμού και απομάκρυνσης από την εστία του προβλήματος, χωρίς να αντιδρά άμεσα και κατασταλτικά με καθημερινές παρεμβάσεις…
ΕΝΤΟΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΠΑΡΕΜΒΑΙΝΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΛΕΕΙ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΧΕΙΡΑΓΩΓΟΥΝ…
Ο κόσμος λεει ότι αφήνει η κεφαλαιαγορά να γίνετε ότι γίνετε και όταν περάσει καιρός και δεν μιλήσει κανείς τιμωρεί αν θέλει όποιους θέλει…

Άλλο μελανό σημείο είναι τα κάθε τόσο προβλήματα της μηχανογράφησης του Χρηματιστηρίου που τυχαίνει πάντα να συμβαίνουν όταν γυρνάει απότομα προς την κατεύθυνση που προσδοκά ο κόσμος. Μέχρι πέρυσι τα δικαιολογούσαν στην παλαιότητα του συστήματος. Η τωρινή όμως μηχανογράφηση είναι καινούρια και φτιαγμένη στα νέα και στα μελλοντικά δεδομένα, με αποτέλεσμα να μην δικαιολογεί τέτοιες διακοπές που κατά σύμπτωση γίνονται στις κρίσιμες στιγμές που η τάση εναρμονίζετε με την προσδοκία των επενδυτών.

Έγιναν και εξελίσσονται τυχαία όλα ή κάποιος αθέατος τα συντονίζει από το παρασκήνιο.?
Οι γνωστές ξένες τράπεζες αγόρασαν αθόρυβα πρώτα τις μετοχές όταν δεν μίλαγε κανείς για χρηματιστήριο και στην συνέχεια χειραγωγώντας (κυρίως με ανέξοδη χρήση των ΜΜΕ) ανέβασαν το χρηματιστήριο και ωθήσανε την Ελλάδα να γεμίσει ΕΛΔΕ, (αφήνοντας έκπληκτους μέχρι και τους χρηματιστές) για να φέρουν όλο τον κόσμο στο χρηματιστήριο. Ένα χρηματιστήριο το οποίο όσο και να πέσει θα είναι πάλι υπερτιμημένο. Άδειασαν το χαρτοφυλάκιο τους με υπερβολικά κέρδη και έστρεψαν την αγορά προς τα κάτω, όταν ήταν πολύ ψηλά. Αποκομίζοντας τεράστια κέρδη. Συνεχίζοντας να χειραγωγούν τις μετοχές και στην πτώση και συνεχίζοντας να βγάζουν τα ίδια ή περισσότερα χρήματα από την πτώση. Τώρα δεν χρειάζονται πλέον τις ΕΛΔΕ και τις πνίγουν το ίδιο προσπαθούν να κάνουν και στις χρηματιστηριακές. Ένας από τους σκοπούς που έρχεται να επιτελέσει η μακροχρόνια πτώση. Γι’ αυτό και δεν υπάρχει ελπίδα ανάκαμψης για μακρό χρονικό διάστημα (βλ. προηγούμενα χρόνια).
Αυτοί που έδρασαν μεθοδικά και συχνά στο παρασκήνιο είναι οι μεγάλες τράπεζες. Ελληνικές και ξένες. (Οι οποίες νόμιμα: φιμολογούν, βαθμολογούν, εισάγουν και χειραγωγούν τις εταιρείες στο χρηματιστήριο κτλ).
Δρουν σιωπηρά και καθολικά στην αγορά χειραγωγώντας και επιβάλλοντας συστήματα στα μέτρα τους. Όπως την διακύμανση του +12% & -12% κ.α. τα οποία παρουσιάζουν ως ωφέλιμα.
Οι κινήσεις που γίνονται είναι μελετημένες και έχουν συγκεκριμένο σκοπό βγάζουν διάφορες εκθέσεις θετικές για να μπερδεύουν την αγορά σε λόγους και αντίλογους ενώ παράλληλα χειραγωγούν την αγορά σταθερά καθοδικά και την στεγνώνουν από τζίρο

, ώστε να πνίξουν α) ΕΛΔΕ και χρηματιστηριακές, β) να δέσουν τις εταιρείες και γ) να βάλουν στο χέρι τους επενδυτές εγκλωβίζοντας τους. (επεξ.: α) Τους ζητούν μεγάλες εγγυητικές, χωρίς λόγο πλέον λόγο της αποϋλοποίησης, β) Περιορισμός των εταιρειών να ενημερώνουν πριν πουλήσουν η αγοράσουν τις μετοχές τους, γ) Νομιμοποίηση του αέρα και δάνεια για την αγορά μετοχών κτλ).
Αντισταθμίζουν έτσι οι τράπεζες τα χρήματα που χάνουν από την πτώση των επιτοκίων με την διαχείριση των καταθέσεως του πελάτη στο χρηματιστήριο, όπου δεν έχουν πλέον να πάρουν τις καταθέσεις και να προσπαθήσουν να τις εκμεταλλευτούν, αλλά παίρνουν πλέον τα χρήματα του καταθέτη και τα εξαφανίζουν.
Όλα αυτά βέβαια δεν πέρασαν απαρατήρητα από την επιτροπή κεφαλαιαγοράς, η οποία αυτά που λεει είναι πολύ μακριά από αυτά που πρέπει να πει.
Και με την αλλαγή διοικήσεων δεν απαλλάσσεται της ευθύνης, ούτε είναι απαραίτητα καλό όπως προσπαθούν να μας το περάσουν.
Οι τράπεζες προσδοκούν στην νέα αυτή εποχή που θέλουν να φέρουν, να διαχειρίζονται ουσιαστικά τα χρήματα του επενδυτή, ελέγχοντας παράλληλα τον επιχειρηματία χωρίς να έχουν πλέον κάποιο όριο στα χρήματα που θα βγάζουν αφού δεν αρκούνται στην προμήθεια για την μεσολάβηση αλλά αγοράζουν και πουλούν οι ίδιοι μετοχές αλλά και δίνουν συμβουλές ως ιδικοί…
(Έχοντας ανακαλύψει πλέον οι τράπεζες το τέλειο σύστημα όπου μπορούν να αντλούν όσα κέρδη θέλουν και με όποιο τρόπο θέλουν. Εγκαταλείπουν το πεπαλαιωμένο των επιτοκίων που έχει τους γνωστούς περιορισμούς στα κέρδη και την σχετική διαφάνεια.)
Μια και αυτό γίνετε στην κάθε φάση ολοκλήρωσης αυτού του σχεδίου, τους βολεύει η αλλαγή στην διοίκηση της κεφαλαιαγοράς ώστε να μην ξέρει ένας ολοκληρωμένα όλη την εξέλιξη του σχεδίου αυτού. Τα μέτρα που παίρνει η κάθε διοίκηση της επιτροπής κεφαλαιαγοράς είναι άλλο ένα λιθαράκι για την ολοκλήρωση του σχεδίου.

Ποτέ δεν γινόντουσαν τόσο μεγάλες κομπίνες στο χρηματιστήριο, τόσο μεθοδευμένα, συντονισμένα και καθολικά σ’ όλη την αγορά και με την συμβολή της πολιτείας όπως αυτά που συντελούνται τα τρία τελευταία χρόνια…

Εγκατάλειψη θέσεων ή μεθοδευμένη πίεση τιμών.?
Συμπληρωματικά στο συγκεκριμένο θέμα για την μακροχρόνια πτώση του χρηματιστηρίου, αν επρόκειτο για πραγματική εγκατάλειψη θέσεων δεν θα υπήρχε αυτή η συμπεριφορά. Ούτε θα είχαμε τα ατέλειωτα παραμύθια, ήλθαν οι ξένοι - έφυγαν οι ξένοι κτλ. Μια και το μόνο όφελος της μεθόδευσης αυτής είναι να οδηγήσει την αγορά όλη προς κάποια κατεύθυνση.
Αν επρόκειτο για εγκατάλειψη θέσεων, θα πουλάγανε, θα αφήνανε την αγορά να ανασάνει και στο τέλος της ημέρα θα έκλεινε ανεπηρέαστη ώστε να συνεχίσουν την επόμενη μέρα τις πωλήσεις στις ίδιες τιμές.
Αντίθετα είμαστε εδώ και καιρό σε μια διαρκή και μεθοδευμένη χειραγώγηση του χρηματιστηρίου συνοδευόμενη από την αντίστοιχη φημολογία η οποία επαναλαμβάνετε εδώ και πολλούς μήνες, με αποτέλεσμα την οικονομική εκμετάλλευση των πραγματικών επενδυτών, κατά την οποία πιέζουν τις μετοχές μέχρι το τέλος της ημέρας προς τα κάτω για να γράψουν αρνητικές τιμές, το αυτό συνεχίζουν για μερικές μέρες και ξαφνικά αγοράζουν σε χαμηλές τιμές πλέον τις μετοχές που κάθε μέρα πούλαγαν σε υψηλότερες τιμές. Με την μέθοδο αυτή μπορούν να βρίσκονται με την ολοκλήρωση κάθε κύκλου με τις ίδιες ή περισσότερες μετοχές αλλά και με μετρητά στην τσέπη, από την διαφορά που προέκυψε από την υψηλή τιμή που πουλήσανε και την χαμηλή τιμή που εκ` των υστέρων αγοράσανε. ΑΠΛΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ.

Και αν προσθέσουμε εδώ και την συμβολή των παραγώγων στην όλη διαδικασία έχουν δυναμικά πολλαπλάσιο κέρδος (μια και οι μόνοι που προβλέπουν πάντα σωστά είναι αυτοί που κατευθύνουν την αγορά.

Κατά τα άλλα σκορπάνε πάντα ανάμικτη φημολογία για να θολώνουν τα νερά, εμπλέκουν όλους μέσα στην δύνη του λόγου και του αντίλογου από σχετικούς και άσχετους για να δρουν αθέατοι.
Έτσι είναι προφανές ποιους σκοπούς εξυπηρετούν στην πραγματικότητα οι θεσμοί αυτοί, όπως των παραγώγων και των δικαιωμάτων και οι ευθύνες βρίσκονται πίσω από αυτούς που τους επέβαλαν, προφασιζόμενοι τις όποιες δικαιολογίες. Καθώς και από αυτούς, που είναι κερδισμένοι από την πορεία τους, πράγμα που είναι πολύ εύκολο να δοθεί σε ένα λεπτό από το ΧΠΑ. (χρηματιστήριο παραγώγων). Ως γνωστό χρησιμοποιούν πολλούς κωδικούς σε διάφορα ονόματα ώστε να μην συγκεντρώνετε το κέρδος σε ένα κωδικό και να βγάζουν τα χρήματα καθαρά και μαύρα.

Εδώ όμως έχουμε μια σαφή , μακροχρόνια πίεση των τιμών κάθε μέρα που μετά από τόσους μήνες πλέον συνεχούς μεθοδευμένης πίεσης, συνοδευόμενης από την αντίστοιχη φημολογία, έχει κάτι να μας πει.
Το αποτέλεσμα είναι να έχει στην πραγματικότητα καταστραφεί ο πραγματικός επενδυτής του χρηματιστηρίου και να έχουν αποκτήσει ακόμα περισσότερη δύναμη οι κερδοσκόποι που κατευθύνουν την αγορά.

Κλείστε με νόμο τις ΕΛΔΕ και δώστε τους τον έλεγχο των μεγάλων οργανισμών κοινής ωφέλειας πράγματα στα οποία και αποσκοπούν και ούτως ή άλλως θα πετύχουν μια και δεν δείχνει να έχει κανείς την δύναμη και το σθένος να τους σταματήσει από τις παράνομες δραστηριότητες τους.
Μήπως και αφήσουν το χρηματιστήριο ελεύθερο να ανασάνει, αλλιώς θα έχουμε όπως και στην Ιαπωνία με την οικονομική κρίση, αυτοκτονίες επενδυτών. Είναι κρίμα όμως γιατί δεν φταινε οι απλοί άνθρωποι που πίστεψαν τα ψέματά τους και έβαλαν τις οικονομίες μιας ζωής εκεί για να τα επενδύσουν, αυτοί είναι που καταστρέφονται και όχι οι κερδοσκόποι.

Το παραμύθι ότι χρειάζεται τζίρο η αγορά για να ανέβει το διαδίδουν αυτοί που λυμαίνονται την αγορά και που το μόνο τους πρόβλημα στην μηχανή που έχουν στήσει, είναι ότι στερεύει από τζίρο, λόγω του ότι στην πραγματικότητα απορροφούν με κάθε κύκλο, κεφάλαια από την ρευστότητα της Σοφοκλέους.

Το ακόμα χειρότερο είναι ότι δεν αφήνουν το σύνολο των κερδών τους να εμφανιστεί στους ισολογισμούς των εταιρειών τους γιατί αφ`ενός θα έπρεπε να τα δώσουν στους μετόχους και αφετέρου θα ήταν εμφανής η δράση τους εκ των υστέρων. Έτσι είναι εύκολο με μεθόδους πάλι αγοραπωλησίας αξιογράφων να βγάζουν και κινήσεις ζημιάς (των οποίων επωφελούνται προσωπικό όφελος) ώστε να εμφανίζουν την κερδοφορία που επιθυμούν για να έχουν την απαραίτητη κάλυψη και να κερδίζουν άμεσα συγκεκριμένα πρόσωπα την χρηματική διαφορά εξ’ολοκλήρου και εκ’του ασφαλούς.
Ασφαλώς συντονιστής αυτής της μεθοδευμένης κατάστασης δεν είναι ο κόσμος, ούτε οι επιχειρηματίες. Αυτοί ακολουθούν την τάση. Αυτοί που την διαμορφώνουν είναι οι υπεύθυνοι. Και είναι απλό να βρεθούν μόνο όταν υπάρχει πραγματικά η πρόθεση να βρεθούν.
Αρκεί ένας εισαγγελέας να δώσει στην δημοσιότητα τηλέφωνο & φαξ όπου θα καταθέτουν τα στοιχεία όποιοι γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα και τα πράγματα θα αλλάξουν τροπή.

Εδώ διερωτάται κανείς.: Έχουμε την δύναμη να τους τιμωρήσουμε , αν τους αποκαλύψουμε.?

----

(Ρητό.: Η απάτη βρίσκετε πίσω από αυτό που δεν φαίνεται. )
Όλη η συζήτηση και οι ευθύνες πέφτουν στους ταλαιπωρημένους από το σύστημα επιχειρηματίες
Αποπροσανατολίζουμε τον κόσμο και δημιουργούμε εμπάθειες προς το παραγωγικό κομμάτι της κοινωνίας μας. Αφήστε τους επιχειρηματίες, που με τα όποια μικρά ή μεγάλα παιχνίδια τους δεν ευθύνονται για το χάλι της αγοράς. Δεν την είχαν ανεβάσει αυτοί τότε, ούτε είναι την πιέζουν τώρα σε πτώση. Και πιάστε επιτέλους τους μεγαλοτραπεζίτες που λυμαίνονται αυτή την χώρα εδώ και πολλά χρόνια. Αφού πρώτα έβαλαν στο χέρι τις περισσότερες επιχειρήσεις με τα δάνεια και τα γνωστά πανωτόκια. Πέρασαν στο κόλπο του χρηματιστηρίου για να πάρουν στα χέρια τους και μάλιστα μαύρα τα χρήματα όλης της εθνικής οικονομίας.

----

Ανακεφαλαίωση.:
Μερικοί από τους σπουδαίους λόγους που ευθύνονται για το χάλι της Χρηματιστηριακής αγοράς.:

1) Η χειραγώγηση της αγοράς.

2) Η απάτη των δεικτών που είναι από συγκεκριμένες μετοχές. (τρανταχτό παράδειγμα ο F20, που
αποτελείτε από 20 μόνο μετοχές, των οποίων μετοχών διαχειρηστές νόμιμα είναι οι ίδιοι οι εισηγμένοι, βλέπε: χρηματιστηριακές τραπεζών).

3) Η δυνατότητα κάποιων θεσμικών ή χρηματιστηριακών ή χρηματιστηριακών τραπεζών , να πουλούν μετοχές. (που έχουν σε μεγάλες ποσότητες) ή δεν έχουν καν, λόγο του ότι εκμεταλλεύονται το συνολικό χαρτοφυλάκιο των πελατών τους ή αν το επιτρέπει ακόμα το μηχανογραφικό σύστημα του ΧΑΑ, που σίγουρα το επέτρεπε το προηγούμενο και το επιτρέπει και το επόμενο, με τον δανεισμό των τίτλων, (ένα από μέτρα που έρχονται υποτίθεται για καλό), και να τις ξαναγοράζουν φθηνότερα ώστε να ξαναγεμίζουν την αποθήκη τους και ξανά από την αρχή. Με αποτέλεσμα πάντα οι ίδιες μετοχές στην θέση τους και μετρητά η διαφορά στο χέρι ή όπου αλλού θέλουμε μαύρα. Με αποτέλεσμα κάθε φορά την αγορά πιο χαμηλά, μετά την ολοκλήρωση κάθε τέτοιου κύκλου, μια και έχουμε καταστρέψει όλο και περισσότερους επενδυτές κάθε φορά.
Προσοχή θέλει εδώ ότι.: Το υπάρχων σύστημα δεν τους αφήνει να γκρεμίζουν μετοχές νεοεισαχθέντων ή άλλων συγκεντρωμένων εταιρειών, των οποίων ο επιχειρηματίας είναι ακόμα ο κυρίως μέτοχος, με αποτέλεσμα να μπορεί να στηρίζει τις μετοχές του. Τρανταχτό παράδειγμα ΚΡΕΤΑ ΦΑΡΜ κα. Με αποτέλεσμα οι μετοχές αυτές να μην υποκύπτουν στην τάση που θέλουν να εφαρμόσουν. Πράγμα που με τα επόμενα συστήματα που έρχονται θα μπορούν και αυτές τις μετοχές να τις γκρεμίζουν πουλώντας τις χωρίς να τις έχουν και όταν φτάνουν την τιμή εκεί που την θέλουν και ασκώντας πίεση στον επιχειρηματία. Αφού ενδεχομένως οι ίδιοι που πιέζουν την μετοχή, είναι οι Τράπεζες που του δάνειζαν όλο τον καιρό χρήματα για να στηρίξει την μετοχή του. Με αποτέλεσμα να αγοράζουν όλες τις μετοχές που έχουν πουλήσει σε υψηλές τιμές και είναι ανοικτοί, με ένα πακέτο στην συγκεκριμένη χαμηλή τιμή που έχουν επιβάλει στην μετοχή. Να κλείσουν έτσι το άνοιγμα, να κερδίσουν από την πτώση και να αποκτήσουν παράλληλα τον έλεγχο της επιχείρησης.

4) Η εφαρμογή των παραγώγων και των δικαιωμάτων προαίρεσης που φέρνουν τεράστιο κέρδος, αν αναλογιστεί κανείς ότι εδώ πραγματικά κερδίζουν αυτοί που μαντεύουν σωστά. (εδώ ισχύει ο κανόνας: Για να βγάλει κάποιος χρήματα κάποιος άλλος πρέπει να χάσει. Και όχι στις μετοχές στις οποίες μπορούν να κερδίζουν όλοι και να χάνουν όλοι. Αλλά καθώς φαίνεται αυτοί που χειραγωγούν την αγορά δεν τους φτάνει μόνο να κερδίζουν, θέλουν και να χάνουν οι άλλοι, πράγμα πολύ σημαντικό που θέλει την δέουσα προσοχή ).
Οι οποίοι σωστά μαντεύουν την τάση της αγοράς γιατί οι ίδιοι την προκαλούν. Παράλληλα οι θεσμοί αυτοί όπως έχουν εφαρμοστεί μπορούν να λειτουργήσουν ως μοχλός που θα στρέφει το χρηματιστήριο προς κάποια κατεύθυνση από οποιονδήποτε μεγάλο θεσμικό επενδυτή, ανάλογα με τα συμφέροντα που εξυπηρετεί.

---

Διάγραμμα του ΧΑΑ από 16-9-99 έως 14-11-00 , όπου φαίνονται οι κύκλοι, μαζέματος της αγοράς που προανέφερα.


Προηγούμενη σελίδα | Κεντρική σελίδα | κατάλογος

 

Σχολίασε το θέμα αυτο ή διαβασε τις απόψεις άλλων επισκεπτών του site.
www.00357.com