Στο χρηματιστήριο γίνεται πάντα αυτό που δεν περιμένει ο κόσμος
To `κόλπο` στο χρηματιστήριο είναι να γίνεται πάντα αυτό που δεν περιμένει ο κόσμος. Αυτή τη στιγμή μετά από τη μακροχρόνια πτώση ο κόσμος είναι λογικό να περιμένει άνοδο και πολύ εύκολα την περιμένει και απότομη και υψηλή. Συνηγορούν δε σ `αυτό τα μικρά κατά διαστήματα `παιχνίδια` που είχαν μια μικρή απότομη άνοδο και μετά συνέχεια της πτώσης.
Τώρα τι είναι αυτό που δεν περιμένει ο κόσμος π.χ. κακά νέα από την Ολυμπιάδα ( όπου μπαίνουμε στο 2002 και στην πράξη δεν έχουν γίνει έργα ). Προβλήματα από την ένωση της Ελλάδας με την Ευρώπη ( όπου δεν έχει γίνει κάποια βελτίωση των μακροπρόθεσμων δεικτών και η πολυνομία και παραοικονομία οργιάζουν αναποτελεσματικά σε συνεργασία με την αύξηση του δανεισμού της χώρας από το εξωτερικό και τη γενικότερη πολυπλοκότητα που δεν αφήνει τίποτα σωστό και καθαρό να ορθοποδήσει).
Ίσως οι ιθύνοντες θέλουν με τον τρόπο αυτό να επαληθεύσουν το αρχαίο ρητό του Δημοκρίτου `Στους άγοντες τη νηπιακή τους ηλικία όχι ο λόγος, αλλ` η τιμωρία γίνεται διαπαιδαγωγός ( τους σωφρονίζει)`.
Έτσι λοιπόν για το καλό μας, έτσι όπως αυτοί αντιλαμβάνονται το καλό μας, μια και διαβαίνουμε τη νηπιακή μας ηλικία στο χρηματιστήριο, στο οποίο σχολείο μας έβαλαν, στη συνέχεια μας πήραν τα χρήματά μας για τιμωρία.
Και το χειρότερο όλων είναι ότι όσο κρατούν το χρηματιστήριο χαμηλά, τόσο αρνητικά σενάρια σαν τα προαναφερθέντα αλλά και πολλά άλλα κινδυνεύουν να γίνουν πράξη.Προηγούμενη σελίδα | Κεντρική σελίδα | κατάλογος

 

Σχολίασε το θέμα αυτο ή διαβασε τις απόψεις άλλων επισκεπτών του site.
www.00357.com