Που πάνε οι αγορές...?

Μήπως νοιώθετε κάπως μπερδεμένοι? Ή μήπως ότι είσθε σε αδιέξοδο?

Σας βασανίζουν ερωτήματα του τύπου:
Η άνοδος θα συνεχισθεί ή θα υπάρχει πτώση από εδώ και ύστερα?
Η πτώση είναι ανάπαυλα της ανόδου ή η άνοδος ήταν ανάπαυλα της πτώσης?
Το νέο bull market ξεκίνησε ή το bear market συνεχίζεται?

Τέτοια ερωτήματα βασανίζουν όλους τους επενδυτές καθημερινά. Τα ΜΜΕ βομβαρδίζουν συνέχεια με απόψεις «ειδικών» που όταν ο δείκτης του Χρηματιστηρίου ήταν στις 6.484  μονάδες (17-9-1999), έκαναν λάθος στις προβλέψεις τους κατά περίπου 5.000 περίπου μονάδες (!!!), με αποτέλεσμα ο γενικός δείκτης να βρεθεί στις 1.462 μονάδες στις 31-3-2003, καθώς από την αρχή της πτώσης μιλούσαν για μια «υγιείς» διόρθωση..... και μετά κατηγορούσαν τους επενδυτές για απληστία….


(και να μην αναφέρουμε την πραγματική μεταβολή των μετοχών μια και δεν συμβαδίζουν με την πορεία του γενικού δείκτη ο οποίος επηρεάζεται μόνο από συγκεκριμένες μετοχές και με βαρύτητα που αν δεν κάνω λάθος καθορίζεται από κάποιο γραφείο στην Αγγλία… κατά τα άλλα είναι «γενικός» όπως οι ειδικοί είναι «ειδικοί»).


 


Το αστείο στην όλη υπόθεση είναι οι «ειδικοί» συνεχίζουν να αυτοαποκαλούνται «ειδικοί» και να μιλούν, ενώ ο κόσμος συνεχίζει να τους ακούει, άλλοι κάνοντας αυτά που ακούν και άλλοι τα άκρως αντίθετα.


 


Εντοπίζουμε ότι το όλο πρόβλημα ξεκινάει από δυο παράγοντες. Ο ένας είναι ότι θέλετε να γίνεται πλούσιοι (γιατί αυτό νομίζετε ότι θα σας εξασφαλίσει μια καλύτερη ζωή) και ο άλλος ότι θέλετε αυτό να γίνει γρήγορα…


 


Συχνά βέβαια οι άνθρωποι στην προσπάθεια τους αυτή φθείρονται και χάνουν τον παιδικό αυθορμητισμό τους, τα ψυχικά τους χαρίσματα, τον χρόνο και το χρήμα τους, για να επαληθεύσουν για μια ακόμα φορά το ρητό. «ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΚΟΛΟ, ΤΟ ΕΥΚΟΛΟ ΚΕΡΔΟΣ…»


 
Προηγούμενη σελίδα | Κεντρική σελίδα | κατάλογος

 

Σχολίασε το θέμα αυτο ή διαβασε τις απόψεις άλλων επισκεπτών του site.
www.00357.com