Παράγωγα
Παράγωγα
=========
Γιατί και πως κερδίζουν πολλά χρήματα οι χειραγωγούντες της αγοράς και μάλιστα με ελάχιστες πράξεις των λίγων συμβολαίων.
(ως γνωστό τα παράγωγα είναι κάτι σαν στοιχήματα επί της αξίας των μετοχών, δηλαδή σαν να στοιχηματίζεις ότι θα ανέβουν οι τιμές των μετοχών ή θα κατεβούν αντίστοιχα και κερδίζεις αν επαληθευτείς)

Αυτοί που δεν ξέρουν που θα πάει η αγορά, λογικό είναι να κάνουν πολλές αγοραπωλησίες γιατί την ακολουθούν από πίσω, πληρώνοντας προμήθειες και μεγάλες ζημιές παίρνοντας μικρά μόνο κέρδη, μια και ο μην γνωρίζοντας μέχρι που θα πάει η αγορά `κάθετε` πάνω στις ζημιές του περιμένοντας την διόρθωση, ενώ βιάζετε να γράψει τα κέρδη του όταν υπάρχουν.
Αυτοί που ξέρουν που θα παει η αγορά (αφού οι ίδιοι την οδηγούν) στήνονται με μια πράξη στα ψηλά και κλείνουν την θέση τους στον πάτο (και το ανάποδο). Βγάζοντας έτσι τεράστια ποσά με ελάχιστα έξοδα και ελάχιστα συμβόλαια, εκμεταλλευόμενοι την μεγάλη διαφορά των τιμών των μετοχών -επί των οποίων είναι τα παράγωγα- σε μικρό χρονικό διάστημα.

Για κάλυψη σπείρουν μεικτή ψυχολογία για να μην ξέρουμε αν βρίσκονται αγοραστές ή πωλητές. Όμως ένα είναι σίγουρο. Ότι βρίσκονται πάντα αντίθετα από εμάς. Και μας πουλούν αυτά που αγοράζουμε.

Εδώ μάλιστα στα παράγωγα ισχύει το ρητό.: Για να κερδίσει κάποιος, κάποιος άλλος πρέπει να χάσει.
Και όχι στις μετοχές όπου ελαττώνεται η αξία των μετοχών σου χωρίς όμως να την επικαρπούτε κανείς. Όταν κάποιος πουλήσει φτηνά τις μετοχές του, ελαττώνεται αυτόματα η αξία όλων των μετόχων χωρίς να κερδίσει κανείς το ποσό που χάνουν όλοι οι μέτοχοι, των οποίων η αξία των μετοχών μειώθηκε.
Γι` αυτό εφηύραν τα παράγωγα, όπου επικαρπούνται μαζικά με την λήξη του συμβολαίου όλων των αντισυμβαλλόμενων το ΚΕΦΑΛΑΙΟ. Τα υπόλοιπα περί αντιστάθμισης αξίας χαρτοφυλακίου είναι μπούρδες για αφελείς, και δικαιολογίες για να εφαρμόσουν το τέλειο κόλπο).
Στις μετοχές αν ένας μέτοχος πουλήσει ακριβά και κερδίσει, κερδίζουν αυτόματα όλοι οι μέτοχοι, γιατί η αξία των μετοχών τους αυξάνετε ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΧΑΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ.

Βέβαια είναι και αυτό από τα σημεία των καιρών. Δηλαδή οι χειραγωγούντες δεν θέλουν απλώς να κερδίσουν ΑΛΛΑ ΘΕΛΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΧΑΣΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ...

Είναι λογικό να την γλιτώσεις μια να την γλιτώσεις δυο μα θα σε πιάσουν την τρίτη. Και όταν σε πιάσουν στην φάκα, πονάει πολύ.
Όταν εμείς ακόμα αναρωτιόμαστε αν υπάρχει χειραγώγηση. Οι χειραγωγούντες νομοθετούν…
Και έχουν φτιάξει το μαγαζί στα μέτρα τους. ενώ εμείς θα πάθουμε για να μάθουμε.
Και για άλλη μια φορά θα επαληθευτεί το ρητό.: Αυτοί που σου βγάζουν το μάτι σε κατηγορούν στην συνέχεια Ότι δεν βλέπεις..

Αυτά
Καλό ταξίδι στον κόσμο των παραγώγων με συνοδό την απελευθέρωση των ορίων limit up & limit down...
Παύλος Κριαράς

*ΥΓ Εδώ κερδίζει μόνο αυτός που μαντεύει σωστά.
Και σωστά μπορεί να μαντεύει πάντα μόνο αυτός που κατευθύνει την αγορά.
Οι αγορές παντού και πάντα με λίγο ή πολύ τζίρο είναι κατευθυνόμενες. Αν τις αφήνανε ελεύθερες θα πηγαίνανε μόνο προς τα επάνω με διαρκώς αυξανόμενη ταχύτητα και θα έσκαγαν.
Προηγούμενη σελίδα | Κεντρική σελίδα | κατάλογος

 

Σχολίασε το θέμα αυτο ή διαβασε τις απόψεις άλλων επισκεπτών του site.
www.00357.com