Όταν καίγετε το σπίτι του γείτονα, το δικό σου κινδυνεύει…
Όταν καίγετε το σπίτι του γείτονα, το δικό σου κινδυνεύει…


Η οικονομική κατάρρευση των χωρών γύρω μας, δεν πρέπει να μας αφήνει αδιάφορους. Ούτε πρέπει να κοιτάμε κοντόφθαλμα τα γεγονότα μέσα από το πρίσμα του προσωπικού κέρδους, θεωρώντας ότι θα επωφεληθούμε της κρίσης που μαστίζει τις γύρω χώρες.

Η υπάρχουσα κατάσταση της Τουρκίας πρέπει να συνυπολογιστεί στην υπάρχουσα βεβαρημένη κατάσταση της περιοχής.

Μια περιοχή που νοσεί από τα νωπά σημάδια του πολέμου της Γιουγκοσλαβίας η οποία με την σειρά της ήλθε να συμπληρώσει την κακή εικόνα της Αλβανίας και άλλων πρώην ανατολικών χωρών.

Κατ` επέκταση μετανάστες στις γύρω χώρες (βλ. Ελλάδα), όπου θα καλλιεργηθεί ξενοφοβία, ανεργία και έξαρση βίας αλλά και πολυγνωμία για την αντιμετώπιση του προβλήματος και για το ποιος φταίει.

Αυξημένες πληθωριστικές πιέσεις και επιβάρυνση των γύρω οικονομιών, οι οποίες αναγκάζονται να στηρίξουν την γείτονα χώρα που έχει το πρόβλημα για να μην επιδεινώνονται τα προβλήματα που φέρνει μοιραία το πρόβλημα της εκάστοτε χώρας.

Όταν αρχίζει η οικονομική κάθοδος μιας χώρας αυξάνετε ή βία, φτώχεια, ανεργία καθώς παράλληλα αυξάνονται οι επεκτατικές βλέψεις στις γύρω χώρες. Πράγμα που επιχειρείτε καθολικά υπό την μορφή πολέμου ή μεμονωμένα με μετανάστευση πολιτών στο κυνήγι μιας καλύτερης τύχης.

Όλα τα παραπάνω φέρνουν διάφορα κακά στην χώρα μας που βρίσκετε στο μάτι του κυκλώνα και κάθε άλλο από αισιοδοξία θα έπρεπε να μας διακατέχει. Μάλλον με σκεπτικισμό και προβληματισμό θα έπρεπε να βλέπουμε την υπάρχουσα κατάσταση.

Και από την άλλη μεριά έχεις τα ΜΜΕ να πιπιλάνε ακόμα την καραμέλα με τους ξένους επενδυτές/ κερδοσκόπους οι οποίοι την μια εμφανίζονται σαν header fund και την άλλη οι ίδιοι κατά που τους βολεύει φορούν το κουστούμι του σοβαρού και ώριμου επενδυτή για να το αλλάξουν στην συνέχεια με αυτό του κριτή βαθμολογητή.

Όταν υπάρχουν τέτοια προβλήματα, οφείλει κανείς τουλάχιστον να είναι προβληματισμένος.

Δεν χρειάζεται λοιπόν υπεραισιοδοξία.

Όταν καίγετε το σπίτι του γείτονα, το δικό σου κινδυνεύει…
Προηγούμενη σελίδα | Κεντρική σελίδα | κατάλογος

 

Σχολίασε το θέμα αυτο ή διαβασε τις απόψεις άλλων επισκεπτών του site.
www.00357.com