Ιδιωτικοποιήσεις
Ιδιωτικοποιήσεις

Η άποψη μας σχετικά με τις ιδιωτικοποιήσεις

Προσπαθούν μέσα από την μεθοδευμένη και χειραγογούμενη πολιτική να ασκήσουμε πίεση και να πνίξουμε κάθε φωνή εναντίωσης στις ιδιωτικοποιήσεις ώστε όταν το φέρουν να είναι σαν λύτρωση που υποτίθεται ήθελε ο κόσμος.

Ενώ στην πράξη θα έχουμε εξυπηρετήσει την πολιτική των ξένων.

Να τους παραδώσουμε τον έλεγχο των μεγάλων υπηρεσιών κοινής ωφέλειας ώστε να έχουν την διαχείριση της εκμετάλλευσης , ασκώντας έτσι πολιτική αφού θα καθορίζουν τις τιμές τιμάριθμος πληθωρισμός κτλ. Θα έχουν έσοδα από την διαχείριση κάνοντας κερδοφόρες τις επί. Αυτές από τα δικά μας χρήματα αφού εμείς θα καταναλώνουμε τις υπηρεσίες τους.
Αυτοί θα έχουν τα κέρδη νόμιμα ή κρυφά από την διαχείριση, τον έλεγχο των προμηθειών, οπότε θα αγοράζουμε τα προϊόντα τους σε όποιες τιμές θέλουν και θα έχουν μόνο έσοδα και σε εμάς θα μείνει μόνο η ζημιά να βάλουμε αφεντικά στο κεφάλι μας που θα καθορίζουν πόσο θα κοστίζουν οι συγκοινωνίες το ρεύμα το τηλέφωνο. Ανάλογα με το πόσα χρήματα θέλουν να βγάζουν και θα δουλεύουμε ουσιαστικά γι’ αυτούς.

ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ
Το πρόβλημα.:
Λοιπόν ακούστε τι μου είπε ένας φίλος μου που ασχολείται περί τα χρηματιστηριακά.:
Όλο το παιχνίδι του χρηματιστηρίου είναι για να πάρουν οι ξένοι τις μεγάλες στρατηγικής σημασίας εταιρείες μας, όπως ΔΕΗ, ΟΤΕ κτλ.
Έτσι λοιπόν ανάκαμψη θα δείτε στο ΧΑΑ , μόνο όταν δείτε κάποια σημαντική κρατική κίνηση προς το ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ουσιαστικά στους ξένους όσο-όσο σε κάποια από τις εταιρείες αυτές. Δηλαδή την περιβόητη πορεία των ιδιωτικοποιήσεων.
Έτσι έγινε και στην Τουρκία, φύγανε τα ξένα κεφάλαια λέει από εκεί προ μηνών και ρίξανε το χρηματιστήριο τους, από τις 19.000 (αφού πρώτα οι ίδιοι είχαν φουσκώσει) στις 9.000 για να ασκήσουν πίεση στις εκεί ιδιωτικοποιήσεις που είχαν κολλήσει. Το ίδιο παιχνίδι παίζεται στην Πορτογαλία κ.τ.λ.
(Εδώ αξίζει να σημειωθεί ότι φεύγουν υποτίθεται οι φίλοι μας οι ξένοι, προωθώντας την πολιτική τους και παράλληλα αποκομίζοντας τεράστια κέρδη από την πτώση του χρηματιστηρίου που προκαλούν, επωφελούμενοι από τα παράγωγα (ΧΠΑ = Χρηματιστήριο Παραγώγων ) όπου είναι οι μόνοι που έχουν επενδύσει στην πτώση που οι ίδιοι προκαλούν, όταν δεν την περιμένει κανείς.)
Και ξέρετε ποιο είναι το δυσάρεστο.:
Αν προσπαθούσαν με οποιοδήποτε άλλο τρόπο να αγοράσουν οι ξένοι ή να διοικούν τις Ελληνικές εταιρείες, θα ξεσηκωνόμαστε όλοι ακόμα και να τις αγοράζανε εξ` ολοκλήρου και σε υψηλές τιμές.
Τώρα με μοχλό το ΧΑΑ (Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών) και τις ψευδό ιδιωτικοποιήσεις. Αγοράζουν τις εταιρείες σε χαμηλή τιμή, παίρνουν μόνο ότι χρειάζονται για να έχουν τον έλεγχο των εταιρειών αυτών, τις όποίες θα κάνουν κερδοφόρες.
Δηλαδή θα μας χρεώνουν όσο θέλουν τις υπηρεσίες που μας παρέχουν για να είναι κερδοφόρες.
Άρα τα όποια κέρδη θα πάρουμε ως μέτοχοι από μερίσματα , θα τα έχουμε πληρώσει πολύ ακριβότερα σε κόστος τηλεφωνήματος, ρεύματος κτλ.
Βεβαίως αν θα τις εξυγιαίναμε εμείς και εφαρμόζαμε μεθόδους συμμαζέματος εξόδων και παρακολούθησης της απόδοσης των θέσεων εργασίας πράγμα που ούτως ή άλλος θα κάνει ο ξένος στρατηγικός επενδυτής, θα είχαμε και τον σκύλο χορτάτο και την πίτα ολόκληρη. Ενώ τώρα θα πάρει έτοιμες εγκατεστημένες εταιρείες που χρειάστηκαν τόσα χρόνια για να φτάσουν στην εγκατεστημένη βάση που είναι τώρα και με μια κίνηση θα τις εξυγιάνουν, δηλαδή θα μας χρεώνουν όσο θέλουν , θα βάλουν τους εργαζόμενους να δουλεύουν σαν ζώα, 24 ώρες και με το μαχαίρι πίσω από την πλάτη τους, όπως γίνετε και έξω, θα βγάζουν μαύρα όσα χρήματα θέλουν από τα κέρδη , μια και θα έχουν την διοίκηση αυτοί και θα παίρνουν και τα κέρδη που θα εμφανίζουν από το μέρισμα αφού θα είναι οι ίδιοι και οι μέτοχοι.
Δηλαδή η καραμέλα, περί επιφυλακτικότητας των ξένων, για την πρόοδο των ιδιωτικοποιήσεων γλυκαίνει μόνο αυτούς που την αναμασάνε και την γλυκαίνουν και περιμένουν εδώ και καιρό να θερίσουν τους καρπούς τους.
Όλα δείχνουν προσυμφωνημένη τελειωμένη κίνηση ΜΑΤ, όπου θα βγούμε και χαμένοι και δαρμένοι.
Πληρώσαμε εμείς να γίνουν τεράστιες αυτές οι εταιρείες και να επανδρωθούν.
Αυτοί που τις διοικούν τις κάνουν ζημιογόνες, για να τις παραδώσουν στην συνέχεια φθηνά σ` αυτούς που απλώς θα τις εξυγιάνουν, όχι με τίποτα μαγικές κινήσεις, αλλά με τυποποιημένο και γνωστό managment και να αφαιρέσουν τις τρικλοποδιές που οι ίδιοι έβαλαν προκειμένου να τις φέρουν στην κατάσταση που είναι. Η τωρινή κατάσταση έχει εφαρμοστεί για να μας διαμορφώσουν άποψη και να μας κάνουν να πιέσουμε και να καταστέλλουμε εμείς τις όποιες φωνές τολμήσουν να αντισταθούν και να εκφράσουν αντίθετη άποψη.

Τι προτείνω.:
Επειδή όμως η κατάσταση αυτή δημιουργεί μόνο τρομοκράτες και οποιοσδήποτε τρομονόμος ή οποιαδήποτε παραπληροφόρηση και αποπροσανατολισμός από τα ΜΜΕ δεν πρόκειται να μας πάει μακριά προτείνω τα εξής.:
Αφού δεν υπάρχουν στην Ελλάδα ανεξάρτητοι επιχειρηματίες που να μπορούν να αναλάβουν τις τεράστιες αυτές εταιρείες.
Να έλθει τάχιστα η κυβέρνηση σε συνεννόηση με τα συνδικάτα. Εν ονόματι του κοινού καλού.
Να εφαρμοστεί άμεσα το σωστό, τυποποιημένο σύγχρονο managment που ούτως ή άλλως θα εφαρμοστεί.
Αξιολόγηση της απόδοσης ανά θέση εργασία, ανάλογα με το κόστος κτήσης και συντήρησης της κάθε θέσης. Από την μεριά τους οι εργαζόμενοι να δεχθούν την άρση της μονιμότητας των εργαζομένων, πράγμα που θα δεχθούν ούτως ή άλλως και την αξιολόγηση των θέσεων εργασίας και των εργαζομένων.
Το κράτος να εφαρμόσει τις τιμές που χρειάζονται προκειμένου να γίνουν οι εταιρείες κερδοφόρες, αφού μπορεί να εφαρμόσει ότι τιμές θέλει.
(ρητό: Η ΑΠΑΤΗ ΚΡΥΒΕΤΕ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΦΑΙΝΕΤΑΙ).
Να υπάρξει διαφάνεια στην διαχείριση που δεν θα υπάρξει σε αντίθετη περίπτωση, μια και ο ξένος στρατηγικός επενδυτής είναι λογικό να βάζει τα κέρδη στην τσέπη μαύρα, αφού θα έχει την διαχείριση.
Να υπάρξει ενημέρωση όλων των καταναλωτών / πολιτών για τους λόγους που γίνονται οι κινήσεις αυτές. Ώστε να συμμετέχουν όλοι οι πολίτες και με τρόπο υγιή να εξυγιανθούν οι εταιρείες αυτές , να προσφέρουν τις καλύτερες δυνατές υπηρεσίες, να γίνουν κερδοφόρες, να λειτουργούν με τα λιγότερα δυνατά έξοδα.
Να γίνουν κόσμημα διεθνώς αυτές και η πολιτική μας που θα σηκώσει την χώρα από ουραγούς των διεθνών εξελίξεων σε δυνατούς ενεργούς παίκτες του διεθνούς γίγνεσθαι.
Στην περίπτωση αυτή θα εισρεύσουν πραγματικά επενδυτικά ξένα κεφάλαια στην χώρα, που θα έχουν εμπιστοσύνη στην πολιτική μας.
Άλλως με την υπάρχουσα κατάσταση που εσπευσμένα, εναγωνίως και αλόγιστα προχωράμε σε διεθνή κλήση ελάτε πάρτε, όλες τις στρατηγικής σημασίας εταιρείες μας. Διοικήστε και εξυγιάνετε τις. Μάλλον υποανάπτυκτο κράτος δείχνουμε, τόσο στο εξωτερικό όσο και στο εσωτερικό.

Είναι και κάτι άλλο πολύ σοβαρό.:
Τώρα ελέγχουμε τον πληθωρισμό ασκώντας κοινωνική πολιτική με τις εταιρείες αυτές.
Αν δώσουμε τον έλεγχο, είναι λογικό ότι χάνουμε ουσιαστικά και τον έλεγχο του πληθωρισμού, με αποτέλεσμα κάθε φορά που θα σηκώνουν τις τιμές τους οι εταιρείες αυτές, το κράτος θα στραγγαλίζει, μικρομεσαίες επιχειρήσεις και μισθωτούς για την συγκράτηση του.
Και θα έχουμε να υποστηρίζουμε και τις στρατιές ανέργων που απαιτεί η εφαρμοσμένη πολιτική των manager στις μεγάλες εταιρείες του εξωτερικού, όπου κάθε τόσο ακούμε για χιλιάδες μαζικές απολύσεις.
Τους οποίους δεν θα μπορεί να απορροφήσει κανείς γιατί λόγο ηλικίας και οικογενειακής κατάστασης είναι υψηλόμισθοι, λόγος συνήθως για τον οποίο τους απέλυσαν οι μεγάλες εταιρείες (ως γνωστό μετά από κάποια χρόνια εργασίας θεωρείται ο εργαζόμενος ασύμφορος για τις μεγάλες εταιρείες). Αλλά και η προϋπηρεσία τους είναι εξειδικευμένη με αποτέλεσμα να μην μπορούν να απορροφηθούν από άλλες μικρότερες εταιρείες.

Πόσο λογικό είναι οι ξένοι να θέλουν να ευημερούμε.?. Η ιστορία ανά τους αιώνες έχει να μας διδάξει πολλά πάνω σ’ αυτό. Μήπως είναι δούρειος ίππος ή όποια χρηματιστηριακή ευημερία μας υπόσχονται.?

Προσοχή λοιπόν στους ξένους manager και όχι βιαστικές αποφάσεις με ελλιπή ενημέρωση γιατί δεν είναι σίγουρο ότι δουλεύουν για το καλό μας, μάλλον στο συμφέρον των λίγων μεγαλομετόχων τους αποσκοπούν.
Προσοχή λοιπόν σ’ αυτά που φέρνουν μαζί τους οι ιδιωτικοποιήσεις των μεγάλων δημοσίων εταιρειών και να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους, αλλιώς αν γελάσουμε τον κόσμο σήμερα δεν σημαίνει ότι δεν θα δει στο μέλλον τι του φτιάξαμε.
Ένα τραγικό παράδειγμα είναι ο πληθωρισμός που πείσαμε τον κόσμο ότι είναι για το καλό του να χαμηλώσει, αλλά τώρα που κατάλαβε ότι χαμηλός πληθωρισμός σημαίνει να μην έχει ο κόσμος χρήματα να καταναλώσει, άρχισε να επαναστατεί και να νιώθει γελασμένος.

Όχι ευημερία στους δείκτες αλλά ευημερία στους ανθρώπους.
Ειλικρίνεια και συναίνεση λοιπόν το σύνθημα για το μέλλον αν θέλουμε να πάνε όλα καλά, αλλιώς θα το βρούμε μπροστά μας.
Ας πούμε τα πράγματα με το όνομά τους.
Ας κάνουμε μια νέα αρχή με νέα συνθήματα , τα οποία αυτήν την φορά να έχουμε καταλάβει για ποιο λόγο πρέπει να τα κάνουμε πράξη....
Προηγούμενη σελίδα | Κεντρική σελίδα | κατάλογος

 

Σχολίασε το θέμα αυτο ή διαβασε τις απόψεις άλλων επισκεπτών του site.
www.00357.com